Celzouten zijn natuurlijke mineralen, die in ons lichaam voorkomen. Deze mineralen bevinden zich in de cellen en spelen een belangrijke rol in de stofwisseling.

Hoe komen celzouten mijn lichaam binnen?

Je hebt al vanaf je geboorte een voorraad celzouten in je lichaam. Het lichaam verbruikt deze zouten. Nieuwe celzouten krijg je binnen via voedsel. Daarmee wordt je voorraad weer aangevuld. Toch kan het zijn dat je voorraad celzouten opraakt. Bijvoorbeeld door een eenzijdig dieet, of een bepaalde levensstijl. Dit kan leiden tot een tragere stofwisseling in de cellen, of zelfs het uitblijven van stofwisseling. Celzouten worden niet door het lichaam aangemaakt. Als het niet lukt om alle zouten uit voedsel te halen, dan kun je extra zouten tot je nemen. Dit kan in de vorm van tabletjes (opname in het slijmvlies in de mond) of via crèmes of lotions (opname via de huid).

Ontdekking van celzouten

De eerste celzouten werden in 1873 beschreven door dr. Schüssler. Hij was een biochemicus die onderzoek deed naar natuurlijke geneesmiddelen. Met celtheorie als basis onderzocht hij de oorzaken van ziekten en mogelijke behandelingen ervan. Gaandeweg ontdekte Schüssler twaalf minerale zouten. Later ontdekte zijn volgers nog 15 andere celzouten (bekijk de volledige lijst met celzouten). Volgens Schüssler waren deze zouten essentieel voor de werking van het menselijk lichaam. Hij meende dat de gezondheid van een cel en gezondheid van het lichaam afhankelijk was van de beschikbare voorraad celzouten. Hij ging zelfs verder: Om schade te voorkomen kunnen mensen verdunde celzouten innemen, die kunnen helpen bij de bestrijding van ziekten. Deze verdunde celzouten (in tabletvorm) en andere middelen op basis van celzouten kunt u kopen in onze webshop.

Meer weten over Celzouten?

Lees dan meer op deze pagina’s:
loader
Bezig met laden...