Zijn er lactosevrije celzouten?

Ja. Celzouten bevatten van zichzelf geen lactose, maar celzouttabletten en poeders worden wel met lactose verwreven. Lactose wordt dan de drager van de celzouten. ‘Lactosevrije’ celzouten of celzouten zonder lactose hebben een andere drager: alcohol.

Lactose-intolerant? Kies voor celzouten op alcoholbasis

Lactose-intolerantie is een gevolg van een gebrek aan lactase. Lactase is een stof die geproduceerd wordt in de dunne darm om lactose (ook wel melksuiker) af te breken. Een lactose-intolerantie kan zorgen voor een opgeblazen gevoel. Ook winderigheid en buikpijn kunnen hier het gevolg van zijn. Als je lactose-intolerant bent, kun je beter geen celzouten met lactose innemen. Je kiest dan voor celzouten op alcoholbasis.

Hebben celzouten op alcoholbasis dezelfde werking?

Ja. Ook de celzouten op alcoholbasis werken volgens het principe van Dr. Schüssler. Opname in het slijmvlies gebeurt op dezelfde manier als bij celzouten die wel lactose bevatten. Celzouten op alcoholbasis mogen niet verward worden met celzouten die homeopathisch verdund zijn.

Verschillen tussen celzouten met en zonder lactose

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen celzouten met lactose en celzouten zonder lactose.
  1. Celzouten zonder lactose hebben alcohol als drager, in plaats van lactose. De oplossing bevat 15% alcohol en is in kleine hoeveelheden niet schadelijk.
  2. Celzouten zonder lactose zijn altijd vloeibaar. Celzouten met lactose zijn er in verschillende vormen: tabletten, poeder etc.

Inname celzouten op alcoholbasis

Wij raden je aan om deze celzouten op te lossen in water. Los enkele druppels op in een glas water (5 druppels staan gelijk aan 1 tablet.). Drink dit water sloksgewijs op. Let erop dat je de vloeistof 1 a 2 tellen in je mond houdt. Zo geeft u het mondslijmvlies tijd om de celzouten op te nemen.

Celzouten zonder lactose bestellen

Je kunt onze celzouten op alcoholbasis direct bestellen via deze pagina: celzouten lactosevrij op alcoholbasis.
loader
Bezig met laden...