Waarom moet men Schussler celzouten in de mond laten smelten?
Omdat de werkzame stoffen dan via het mond-, keelholte- en slokdarm-slijmvlies kunnen worden opgenomen.

Zal ik aankomen door de inname van celzouten?
Het is mogelijk, omdat alle weefsels weer steviger worden. Uw gewicht zal mogelijk toenemen, maar niet uw omvang.

Kan diarree optreden door de inname van celzouten?
Diarree is een teken dat het lichaam belastende stoffen afbreekt en uitscheidt. De melksuiker van de celzouten veroorzaakt geen diarree, maar een zachtere consistentie van de ontlasting.

Kan er verstopping optreden?
De inname van celzouten volgens Schussler zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren. Het is mogelijk dat het lichaam dan meer vocht nodig heeft. Dit kan leiden tot verstopping, omdat er niet vol-doende vocht voor de ontlasting aanwezig is. Let erop dat u genoeg water drinkt.

Kan men door de inname last krijgen van maagzuur?
Natrium phosphoricum nr 9 regelt hoofdzakelijk de maagzuur. Is er sprake van een te hoge zuurspiegel in het lichaam dan gaat het zuur-overschot naar de maag om het lichaam te ontlasten. Zolang er in het lichaam een zuuroverschot bestaat kan men last krijgen van maag-zuur. Dit verdwijnt na enige dagen, als de zuurhuishouding normaliseert.

Kunnen celzouten tegelijkertijd met homeopathie gebruikt worden?
De biochemie volgens Dr. Schussler ondersteunt iedere geneeswijze, omdat ze het lichaam van de noodzakelijke brandstoffen voorziet.

Kunnen celzouten tegelijkertijd met medicijnen gebruikt worden?
Hier geldt hetzelfde als de vorige vraag. De celzouten volgens dr. Schussler helpen het lichaam de medicijnen goed te verwerken. De celzouten zijn heel belangrijk voor de uitscheiding van niet meer benodigde of afgebroken stoffen.

Kan er een verslaving ontstaan?
Bij een groot tekort ontstaat een sterke behoefte naar bepaalde celzouten. Deze behoefte zal na verloop van tijd door het vullen van de reservoirs verdwijnen.

Waarom kan men een tekort aan een celzout soms zo duidelijk zien?
Als een belangrijk celzout over het hoofd gezien wordt, schreeuwt het lichaam erom. De tekenen van dit zout tekort zijn dan heel duidelijk zichtbaar.

Als er sprake is van een mineralentekort, volstaat dan het innemen van alleen celzouten?
Nee! Volwaardige voeding is eveneens noodzakelijk.

Waarom smaken de celzouttabletten verschillend en lossen ze met verschillende snelheden op?
Hoe sneller een celzouttablet oplost, hoe dringender het lichaam deze nodig heeft. Ook smaken ze zoeter als de behoefte groter is. Beide ervaringen kunnen afzonderlijk of tegelijkertijd optreden.

Kunnen celzouten ook bitter smaken?
Door de inname van natrium sulfuricum nr 10 kunnen afvalstoffen in de mond omgebouwd en uitgescheiden worden. Hierdoor daalt het afvalstoffengehalte in de mond, ballaststoffen uit andere gebieden van het lichaam worden hierheen getransporteerd. Deze reactie zal optreden zolang er een groot overschot aan afvalstoffen in het lichaam is.

Beïnvloedt koffie of alcohol de werking van celzouten?
Beide zijn giftige genotmiddelen die een grote invloed hebben op de stofwisseling. Ze belasten vooral de lever. Er ontstaat een tekort aan natrium sulfuricum nr 10, dat hoofdzakelijk in de lever werkzaam is, waardoor de uitscheiding van de belastende stoffen gehinderd of geblokkeerd wordt.

Hoe snel werken celzouten?
Dit is afhankelijk van het probleem.

Waarom volstaat volwaardige voeding niet?
Wie volwaardig eet, heeft in ieder geval een betere verzorging met mineralen. Door grote veranderingen in het menselijk leven ( stress, hektiek, onregelmatige levenswandel ), maar vooral ook door dwang-matige karakterstrukturen worden celzouten verbruikt die niet zonder meer door voeding aangevuld kunnen worden. Bovendien bevat onze voeding minder mineralen dan vroeger als gevolg van de verschraling van landbouwgronden.

Waarom verschillen de hoeveelheden die men van de celzouten inneemt?
Het ene tekort is groter dan het andere! Alleen preventief worden de celzouten in gelijke hoeveelheden ingenomen.

Moet men voor het oplossen van celzouten water gebruiken?
Water is het beste oplosmiddel voor de celzouten. Andere vloeistoffen beïnvloeden de werking.

Kan mineraalwater de celzouten vervangen?
Mineraalwater is vaak afkomstig uit geneeskrachtige bronnen. Ze schijnen tekorten op te heffen en zo bij te dragen aan de genezing van bepaalde ziektes. Als een tekort aangevuld is, is de rijkelijke toevoer van mineralen niet meer nodig. Mineraalwater vult hoofdzakelijk de behoefte aan de buitenzijde van de cellen, celzouten binnenin de cellen. Wie veel mineraalwater gebruikt, zou regelmatig van soort moeten wisselen om te voorkomen dat er een oververzadiging van bepaalde mineralen ontstaat. Bronwater mag niet teveel mineralen bevatten. Vanwege de hoge concentraties aan mineralen moet bronwater niet voor de toebereiding van babyvoeding gebruikt worden.

Kan men in geval van suikerziekte de celzouten innemen?
Voor de diabeet is het belangrijk om te weten dat 30 celzout tabletten overeenkomen met één broodeenheid. Het is mogelijk om de tabletten op te lossen om zo de inname van melksuiker te vermijden.

Tast het gebruik van melksuiker tabletten de tanden aan?
Melksuiker (lactose) is de meest verdraaglijke suikersoort en een mild laxeermiddel. Het tast de tanden niet aan, ook niet bij langere inname.

Waarom is er geen resultaat ondanks een langere inname duur van celzouten?
Hiervoor kunnen er verschillende oorzaken zijn:

  • een te lage dosering
  • inname van de verkeerde celzouten
  • slechte slaapplaats
  • de problemen bevinden zich op het vlak waar celzouten niet werkzaam zijn
  • ongezonde voeding
  • amalgaamvullingen, dit veroorzaakt een chronische vergiftiging in de mond
  • geen verandering van dwangmatige structuren
  • te hoge belasting (werk, familie, sociale omgeving)
  • te ver gevorderde zware ziekte

loader
Bezig met laden...