Celzouten werken volgens een biochemisch principe. Jouw lichaam heeft een voorraad celzouten die ervoor zorgt dat moleculen in je cellen in beweging komen. De aanwezigheid van celzouten is een voorwaarde voor het goede verloop van alle essentiële functies in jouw lichaam. Meer weten over wat celzouten zijn? Klik hier.

Trillende moleculen

Celzouten leveren een bijdrage aan het biochemische proces, dat plaatsvindt tussen zouten en moleculen in de cellen in je lichaam. Je cellen bevatten veel verschillende soorten moleculen (bijvoorbeeld DNA, vetten, eiwitten, etc.). Deze moleculen hebben een bepaalde elektrische lading. Cellen bevatten ook zouten. Alle celzouten bestaan uit een positief en een negatief geladen deel. De celzouten zorgen (vanwege hun positieve en negatieve lading) voor trillingen tussen de moleculen. En die trillingen zijn nodig voor processen in de cel. Je zou het zo kunnen zien: In de cel hebben de moleculen zouten nodig om in actie te komen. Zonder celzouten blijven de moleculen stilzitten. Verschillende moleculen reageren op verschillende zouten.

Tekort aan celzouten

Als je een tekort hebt aan bepaalde celzouten, komt een deel van de celprocessen moeizamer of niet op gang. Bij een structureel tekort ga je dat aan de oppervlakte merken. Het kan zijn dat je vermoeid raakt, vatbaarder bent voor ziektes, of bepaalde ziekteverschijnselen ontwikkelt. Dit kun je voorkomen door extra celzouten in te nemen.

Welke celzouten werken voor mij?

Afhankelijk van je aandoening kun je de celzouten innemen die jouw moleculen weer in beweging brengen. Weet je niet welke celzouten je moet kiezen? Bekijk dan deze pagina: Welke celzouten heb ik nodig?
loader
Bezig met laden...