De tabletten kunt u afzonderlijk in de mond laten smelten, maar ook meerdere tegelijk innemen. Hoe dringender het lichaam de celzouten nodig heeft, hoe sneller ze in de mond oplossen of hoe zoeter ze smaken. Ook beide kunnen tegelijk optreden. De celzouten kunnen ook in water opgelost worden, dit water moet men sloksgewijs opdrinken. Men moet hierbij opletten dat de vloeistof zolang mogelijk in de mond gehouden wordt, zodat de zouten door het mondslijmvlies opgenomen kunnen worden. Want in de maag veranderen de zouten door het maagzuur.

Dosering van de celzouten

Er bestaat geen vaste dosering van de celzouten en ook geen vaste manier van innemen. Iedereen moet voor zichzelf de passende dosering en wijze van innemen uitvinden. Het volgende moet in acht genomen worden:
  • Bijzonder sensitieve mensen en kinderen kunnen het beste met de helft van de aangegeven dosering beginnen en de hoeveelheid verhogen als het gewenste effect uitblijft.
  • Het is mogelijk dat bij de aanvang van het gebruik een beginverergering optreedt. Stop in dat geval een paar dagen met het gebruik en begin daarna opnieuw met de halve dosering.
  • Oudere en sterk belaste mensen kunnen het beste beginnen met een zeer lage dosering ( een derde of een vierde van de aangegeven hoeveelheid ) en dit langzaam opvoeren tot de aan-bevolen hoeveelheid is bereikt.
  • Naar boven toe zijn er nauwelijks grenzen aan de dosering. Als iemand meer wil nemen dan is aangegeven, dan kan men de dosering naar eigen inzicht opvoeren.
  • In het begin kan er een sterke behoefte naar bepaalde celzouten zijn. Een sterke behoefte geeft aan hoe sterk het tekort is.
  • Als men in het begin een weerstand bij het innemen ondervind van bepaalde celzouten, dan zou men de dosering moeten reduceren. Ook is het mogelijk dat er op een gegeven moment een afkeer tegen bepaalde zouten ontstaat. Afkeer geeft aan dat er iets niet meer klopt. Dit kan betekenen dat de dosering te hoog is en de hoeveelheid moet worden gereduceerd tot de afkeer geheel is verdwenen. Het kan ook zijn dat de samenstelling niet meer klopt, een nieuwe analyse is dan noodzakelijk. Als de weerstand zeer groot is kan men beste een pauze inlassen.

Aanwijzingen voor Diabetici

Voor diabetici is het beste om de celzouttabletten op te lossen in water. In het water lost namelijk hooguit 6% van de in het tablet aanwezige melksuiker op. Het is hierbij belangrijk om eerst het water in het glas te doen en vervolgens voorzichtig de tabletten toe te voegen. Niet omroeren! Desondanks komt er een weinig lactose in de oplossing, dit is echter alleen van belang bij extreme overgevoeligheid. De oplossing sloksgewijs met een klein lepel (niet van metaal) innemen. Lactose kan ook door diabetici gebruikt worden. Het werkt wat sterker in op de bloedsuikerspiegel als fructose. Bovendien moet men er rekening mee houden dat melksuiker als koolhydraat beschouwd moet worden bij het berekenen van broodeenheden. 1 Broodeenheid is 12 gram koolhydraat, dit komt overeen met 48 Schüssler celzouttabletten van 0,25 gram. Een inname van 1 tot maximaal 3 broodeenheden over de dag verdeeld geldt in het algemeen als acceptabel.

Samengaan met andere geneesmiddelen

Celzouten helpen het lichaam de ontbrekende brandstoffen aan te vullen. Ze kunnen daarom gewoon naast andere medicamenten – allopatisch, homeopatisch, bloesemremedies etc. -worden ingenomen. Ze belemmeren in geen geval de werking ervan, ze ondersteunen en bevorderen deze zelfs. Er bestaan artikelen waarin dit wordt tegen gesproken. Laat u daar niet door in de war brengen. Lees hier alles over de werkelijke werking van celzouten.

Dosering

Om de normale dagelijkse mineraal behoefte aan te vullen worden er 5 tot 7 tabletten per celzout per dag gebruikt. Bij chronische situaties zijn dit er 7 tot 10 per dag per celzout. In acute situaties kan men iedere 5 á 10 min. een tablet in de mond laten smelten. Alle celzouten kunnen met elkaar vermengd ingenomen worden.
loader
Bezig met laden...