Celzouten op Alcoholbasis zijn in te nemen met water. Het water moet men dan sloksgewijs opdrinken waarbij men het water niet direct doorslikt maar even (1 a 2 tellen) in de mond houdt, zodat het celzout door het mondslijmvlies opgenomen kan worden. Want in de maag veranderen de celzouten door het maagzuur. 5 druppels staan gelijk aan 1 tablet. Let erop dat U geen metalen lepel gebruikt bij het omroeren!

Dosering van de celzouten

Er bestaat geen vaste dosering en ook geen vaste manier van innemen. Iedereen moet voor zichzelf de passende dosering en wijze van innemen uitvinden. Het volgende moet in acht genomen worden:
  • Bijzonder sensitieve mensen en kinderen kunnen het beste met de helft van de aangegeven dosering beginnen en de hoeveelheid verhogen als het gewenste effect uitblijft.
  • Het is mogelijk dat bij de aanvang van het gebruik een beginverergering optreedt. Stop in dat geval een paar dagen met het gebruik en begin daarna opnieuw met de halve dosering.
  • Oudere en sterk belaste mensen kunnen het beste beginnen met een zeer lage dosering ( een derde of een vierde van de aangegeven hoeveelheid ) en dit langzaam opvoeren tot de aan- bevolen hoeveelheid is bereikt.
  • Naar boven toe zijn er nauwelijks grenzen aan de dosering. Als iemand meer wil nemen dan is aangegeven, dan kan men de dosering naar eigen inzicht opvoeren.
  • In het begin kan er een sterke behoefte naar bepaalde celzouten zijn. Een sterke behoefte geeft aan hoe sterk het tekort is.
  • Als men in het begin een weerstand bij het innemen ondervind van bepaalde celzouten, dan zou men de dosering moeten reduceren. Ook is het mogelijk dat er op een gegeven moment een afkeer tegen bepaalde zouten ontstaat. Afkeer geeft aan dat er iets niet meer klopt. Dit kan betekenen dat de dosering te hoog is en de hoeveelheid moet worden gereduceerd tot de afkeer geheel is verdwenen. Het kan ook zijn dat de samenstelling niet meer klopt, een nieuwe analyse is dan noodzakelijk. Als de weerstand zeer groot is kan men beste een pauze inlassen.

Samengaan met andere geneesmiddelen

Celzouten helpen het lichaam de ontbrekende brandstoffen aan te vullen. Ze kunnen daarom gewoon naast andere medicamenten – allopatisch, homeopatisch, bloesemremedies etc. -worden ingenomen. Ze belemmeren in geen geval de werking ervan, ze ondersteunen en bevorderen deze zelfs. Er bestaan artikelen waarin dit wordt tegen gesproken. Laat u daar niet door in de war brengen.

Dosering

  • Acute gevallen: iedere 3-5 minuten 5 druppels innemen.
  • Chronische ziektes: 35 - 50 druppels per dag innemen.
  • Alle overige gevallen: iedere 2 uur 5 druppels innemen.
(5 druppels staan gelijk aan 1 tablet.) Alle celzouten kunnen met elkaar vermengd ingenomen worden.   Alcohol en medicatie gaan niet altijd samen, bij het gebruik van celzouten op alcoholbasis raden wij u aan altijd advies in te winnen van uw medisch professional.    
loader
Bezig met laden...