Vitamine D3 druppels VEGAN (uit algen) 30ml

Extra goed opneembare vitamine D3 op oliebasis Van belang voor botten, tanden en spieren Ondersteunt het immuunsysteem Slechts 1 dosering per dag Op basis van kokosolie en raapolie Vegan D3 uit Europese Algen
Slechts 3 over!
loader
Bezig met laden...
  • Gratis verzending NL+BE vanaf €49,-
  • 30 dagen retourrecht
  • Beste kwaliteit
  • Veilig (achteraf) betalen
Trustmark webshop
Betaalmethodes Payment method
Beschrijving

Vitamine D3 druppels VEGAN (uit algen) 30ml

HAWLIK heeft deze unieke Vitamine D3 gewonnen uit Algen (Europese kweek). Het is volledig veganistisch, en op basis van kokos en raapolie. Een zeer neutrale smaak, ook voor kinderen vanaf drie jaar te gebruiken voor hun dagelijkse Vitamine D3. Het flesje is voorzien van een handige doseer-pipet met daarop de hoeveelheid ml aangegeven. De dagelijkse dosering is 0.5ml, een halve pipet.
De zogehete zonvitamine wordt door het lichaam aangemaakt onder de invloed van zonlicht, echter heeft de zon in Nederland en België hier vaak niet genoeg kracht voor. Het Voedingscentrum raadt daarom iedereen aan dagelijks vitamine D te gebruiken.
Vitamine D levert een bijdrage aan diverse processen in het lichaam, zoals het bijdragen tot normale calciumgehalten in het bloed. Het is daarnaast van belang voor sterke botten en tanden, het helpt het immuunsysteem en het is goed voor de spieren.
Vitamine D wordt in de darm het best opgenomen als er ook vet of olie aanwezig is. De gemiddelde opname van vitamine D uit de voeding wordt geschat op 80%. Het lichaam kan vitamine D opslaan in vetweefsel en organen, zoals de lever. Het is dus efficiënter om Vitamine D als supplement op oliebasis in te nemen. (bron: voedingscentrum)

Waar is vitamine D goed voor?


Vitamine D heeft verschillende functies in het lichaam:

  • Het zorgt voor stevige botten en tanden.
  • Het zorgt ervoor dat calcium en fosfor uit eten goed worden opgenomen en worden vastgelegd in de botten en tanden tijdens de groei.
  • Het is nodig om botontkalking zoveel mogelijk te beperken, en daarmee het risico van osteoporose op latere leeftijd te verminderen.
  • Het speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van een goede spierfunctie.
  • Het is van belang voor een goede werking van het immuunsysteem. Maar het is nog onvoldoende aangetoond dat een vitamine D-supplement het risico op infecties, zoals verkoudheid vermindert.

Meer informatie

Producent Hawlik

Geverifieerde productervaringen van klanten

Er zijn nog geen geverifieerde productervaringen van onze klanten. Wil jij de eerste zijn? Als je het product gekocht hebt wordt je na ca 7 dagen uitgenodigd om een beoordeling te schrijven. Je kunt ook op een ander moment, na aanschaf, inloggen in je account, en op deze pagina een review schrijven over het product.

Klantenervaring

Alle beoordelingen
Schrijf een review
Alleen ingelogde gebruikers kunnen een review schrijven. Login of maak een account.
Vitamine D3 druppels VEGAN (uit algen) 30ml
loader
Bezig met laden...